22.4.2018

Panorama-kahvila


Ikkunapöytä, merinäköala, pöydät väljästi, aina tilaa, ei maksa juuri mitään, näköalat mahtavat ja aina vaihtuvat! Hyvä kahvila. Olisiko pääkaupunkiseudulla sellaista?
Ikkunapöytä on varmaan meille kaikille se mieluisin. Siinä on avaruutta ja yksityisyyttä yhtä aikaa. Sen ääreen mahtuvat vain parhaat kaverit. Veljeni arkun äärellä eräs häntä matkaan saattanut sanoi: ”Nähdään, Seppo. Varaa meille ikkunapöytä.” Arkisuus nousi pyhäksi.

PyhäSiuntiosta ovat jäät lähteneet! Meidän rannasta saa laskettua jo veneen. Pääsiäisenä 29-31.3.18 veneen lasku onnistui Jätkäsaaresta, Helsingistä. Katso kuvia jäälautoilla taiteilemisesta Kamera-lehden blogistani.Muualla Suomessa vedet ovat vielä jäässä. Siellä on vielä mahdollisuus nähdä auringonlasku lumettomaan, peilikirkkaaseen jäähän. 18.3 menin Porkkalan kärkeen tuntia ennen auringonlaskua, joka tuolloin oli 18.31. Olin käynyt siellä edellisenä päivänä päiväsaikaan ja nähnyt upean jääpeitteen. Illaksi ennustettiin ”hyytävää pohjoistuulta”. Porkkalaan on Hangon tieltä reilut 20 km ja 1,3 km:n polku vie Pampskatanille. Polut ovat leveitä ja metsässä on keittokatoksia.

Mutta se Panorama-kahvila!


Se on korkeimmalla kalliolla kohti Rönnskärin majakkaa ja Porkkalan selkää. Reilun tunnin aikana valo muuttui valkoisesta keltaiseksi ja siitä oranssin kautta punaiseksi ja violetiksi. Seuraavissa kuvapareissa näkyy valon muuttuminen. Ikkunapöydän ääreltä näkyy, miten kaikki koko ajan muuttuu.termoskahvit mukaan

Tiesinhän minä:
tälle tielle tulisi
lopulta lähtö.
Mutta eilen en tiennyt,
                                                         että lähtisin tänään.              Narihira lähti vuonna 880
Rönnskärin majakka Pampskatanilta nähtynä

Kaikki nämä kuvat ovat yhdeltä vierailulta Porkkalan Panorama-kahvilalla. Lämmin termoskahvi oli todella maistuvaa kovassa pohjoistuulessa!


Vain reilun tunnin ero seuraavaan kuvaan!

Edellisenä päivänä leikimme tuossa kohdassa.

Joskus käy onni. Se on niin pienestä kiinni. Mutta luonto antaa aina parastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti