15.11.2017

Aamuliike


Älä nouse, kun kello soi


Kun 50 vuotta oli tullut täyteen jo aikaa sitten, sairastuin könkkätautiin – kuten eräs asiakas omakohtaisesta kokemuksesta sitä nimitti. Aamulla, kun heräsin ja nousin, olivat ensimmäiset metrit selkä kumarassa, lonkat koukussa, hartiat lysyssä ja askel lyhyt. Ei tuntunut kipua, mutta olo oli niin kovin kankea.


Ystäväni Päivi pitää Sveitsissä jooga-tunteja. Hän on käynyt useamman kerran Intiassa kuukauden pituisilla kursseilla pätevöitymässä. Valitin hänelle, miten jäykäksi olen tullut ja sain loistavan liikkeen.                                         Selinmakuu, polvet koukussa.


1. Kierrä polvia puolelta toiselle jonkin verran. Pidä jalkaterät rennosti maassa.

2. Kierrä päätä ERI PUOLELLE kuin polvia, jolloin selkään ja niskaan tulee kiertoa.

3. Koska rintarankani (ei rintalasta vaan takana yläselkä) jumittaa, otan lisäksi käsistä kiinni ja kierrän käsiä SAMAAN SUUNTAAN kuin päätä. Vien kyynärpäätä suoraan sivulle maahan.

4. Hengitän sivulla ulooosh ja ylös katsoessani sisään.

Tee koko juttu tai osia siitä sängyn pehmeässä lämmössä. Tee juuri niin kauan kun haluat, juuri niin isoa liikettä, kun haluat; tempolla, joka sinusta on rauhallinen.

Kenellekään tämä liike ei kuntoutuskursseillani ole ollut huono, selkäpotilaat ja könkkätautiset ovat olleet erityisen kiitollisia.
Yksi syy on toistunut, miksi liike on ollut liian vaikea: kissa tai koira sängyssä häiriytyy!

Niin – omat askeleeni ovat nykyisin heti aamusta vapaat! Voit tutustua lihaskalvoihin artikkelissani ”Lihaskalvojen venyttely”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti