3.11.2017

Lihaskalvojen venyttely

Mahtava ohjelma!


lihaskalvot
Kalvot kulhossa


Kuvittelepa, että olet appelsiini. Kuori keltainen kuori – iho – pois. Esiin tuli valkoista välikerrosta. Ota vielä se pois mahdollisimman tarkasti ja näet kalvojen peittämät lohkot eli lihakset. Ihonalaisia lihaskalvoja on kaksi. Niiden kuuluu liikkuessasi liukua suhteessa toisiinsa. Niissä on reilusti kipureseptoreita. Kipu tai liikkumattomuus, haavat ovat voineet vähentää kalvojen elastisuutta ja keskinäistä liikettä.

Olet ehkä jäykän oloinen, äkkinäisiä kuin sähköiskuja tuntuu hallitsemattomasti siellä täällä, voi kuulua jopa ritinä-ääntä. Joustavuus on vähentynyt. Painekipu on selkeä ja lihasten kiinnityskohdat voivat olla aika kipeitä.

Olin tällaisten jalkojen kanssa gastron-hoidossa – kitumassa, kerta kaikkiaan. Tunnin kesti ja maksoi  70 €. Kun käsittelykipu oli parantunut, jalat olivat selvästi paremmat, paljon vähemmän kipua.

Mutta, sain manuaaliterapeutilta ko YouTube-videon linkin ja aloin tehdä 14 lihaskalvovenytystä päivittäin. No, kahta niistä en pysty. ( Niskaseisonta ja jalat yli pään oli 70-luvulla jumppariopistoon pääsykoeliike: kauanko pysyimme annetussa tahdissa ja luovutimmeko. Silloin pystyin.) Kivut loppuivat! On mukavampi harjoitella ilmaiseksi kuin kärsiä ja maksaa. Nyt on ihanaa varata uusi aika ja nauttia hieronnasta!


Tee ainakin viidesti viikossa, hitaasti ja katsopa viikon tai kahden kuluttua kannattiko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti