5.1.2018

Hän jaksaa

Tule majakan juurelle ja olet perillä


Vertaisryhmän merkitys on kuntoutuksessa suuri. Ryhmäläiset, joita yhdistää vain esim. selkävaiva, keskustelevat ja jakavat kokemuksiaan ilman menneisyyden painolastia, ilman tulevaisuuden huolta. Loppupalaverissa kysyessäni, mitä jää jaksosta käteen, kurssilaiset kehuvat ryhmää. Lisäksi monet asiantuntijat ovat olleet heitä varten. Heidät on otettu tosissaan. Emme koskaan sano: ” Sinulla ei voi kuviesi perusteella olla tuollaisia vaivoja.” - Vaikka siirrynkin nyt ammatinharjoittajaksi, suosittelen lämpimästi Kelan lääkinnällisiä ja mielenterveyskursseja, ne tunnen. - Fysioterapian ja kuntoutuksen ja kaiken hoidon tärkein asia on tulla kuulluksi.

Tule kuulluksi


Nyt täällä Utössä olen mielikuvitukseni kanssa kahden, näen luonnossa hahmoja. Ne muistuttavat minua tuhansista asiakkaista. Pysähtyminen on ollut monille vaikeaa: ” Mitä minä teen tämän tunnin aikana, kun ei ole ohjelmaa.” Kyllä se siitä lähtee leppoistumaan, kun aika kuluu.

Hyvinvointiin ja rauhoittumiseen voi liittää seuraavia sanoja. Kivikunnan kuvissa on ”hänen” ajatuksensa. Eläinkunnan kuvissa jokainen merelle katsoja pitäköön omat ajatuksensa. Meitä on ollut täällä saarella monta, jotka jaksavat katsella merelle tunnin, 8 tuntia, 204 vuotta (majakka) tai 1850 miljoonaa vuotta (graniitti).


         Mielenrauhaa ja unelmia

Joutsenten ruokailusta myöhemmin lisääMeidän mielestämme avara meri on matkan arvoinen. Vesi on ollut liikkeessä, sitä on tullut merestä pärskeinä ja taivaalta pisaroina. Muutaman kerran on tullut suoraan ylhäältä suolaisia pärskeitä! Olemme turvassa vaaran vierellä.

 
Mitä kukin ajattelee ollessaan kahden meren kanssa?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti