2.1.2018

Tuulikädet 2

Vuodenvaihde on ollut tuulinen Utössä, 8 -12 m/s, puuskissa 16 metriäkin. Majakan viereltä löytyy aina tuulensuoja, jotta pysyy pystyssä. Olli laski veneensä Nauvon kirkonkylällä, lahti oli jäässä, mutta murtui helposti Anytec 530 alla.

Osa matkasta oli saarten suojassa


 Puolelta päivin lähdimme merelle itä- ja pohjoissaaria koluamaan. 30 mailin matkalla Utöseen aallonkorkeus oli ollut alle metrin, mutta Utön itäpuolella ei enää ollut suojaa ja aallot olivat 2,5 – 3 m korkeita. ( Olli toi minullekin pelastuspuvun ja –liivit).

Kiivetään seinää ylöspäin

En saanut parempia kuvia majakasta heilumisen ja hämäryyden tähden, eikä pidempää putkea voi aallokossa käyttää – ei löydä kohdetta. Yleensä valokuvasta ei näy aallonkorkeutta, mutta alla olevasta voi aavistaa.

Utön itäpuolen aalloilla

Saaren ilta on niin kuvauksellinen. Ilman kosteudesta riippuu, näkyykö majakan valokiila hyvin vai huonosti. Tähtitaivasta en ole vielä nähnyt, eikä säätiedotukset sitä lupailekaan.

EteläkärkiTapasin nuoren, 13 vuotiaan kirjailijan ja valokuvaajan Topi Lähteenmäen. Hän otti 13 m/s tuulessa minusta kuvat eteläkalliolla.

Tuulessa! Paikka on Eteläkärki-kuvan kallio.

Voit kokeilla tätä rentouttavaa liikesarjaa kotonakin ja kuvitella itsesi ulos, vaikka kesään ja lämpöön eikä kylmälle, tuuliselle kalliolle Uutena Vuotena ulkosaaressa. Tee liikettä niin hitaasti kuin osaat, hidasta vielä. Hengitä rauhallisesti, vaikka sisään ympyrän ensimmäisen puolikkaan aikana ja ulos toisen puolikkaan aikana. Ja tärkeintä on pudottaa hartiat alas vähän väliä. Ne alkavat pysyä alhaalla harjoittelun edetessä.

Mene selinmakuulle, polvet koukkuun. Tuntuuko hartiat ja yläselkä olevan samanlaiset oikealla ja vasemmalla?

Nosta kädet taivasta kohti. Sormet ovat rentoina, kyynärvarret suunnilleen suorina, ei jäykästi.

Pudota hartiat alas


– Pudota hartiat alas. Tunnet yläselän olevan leveä, tunnet lapaluiden osuvan maahan, leveämmältä kuin alussa. Jos huomaat epäsymmetrisyyttä hartioissa, niin silloin juuri tarvitset tätä miellyttävää rentoutus- ja ryhtiharjoittelua. Usein toinen olkapää on edempänä kireän rintalihaksen tähden tai myös alempana heikentyneiden yläselän lihasten tähden.

Mieti, että hartiat pysyvät alhaalla. Tee käsivarsilla pientä ympyrää, siis olkapäistä tulee liikettä. Tee hitaasti ja sen aikaa kun haluat. Lopetettuasi laita kädet vatsan päälle ja mieti, onko mahd. ylempänä ollut hartia laskeutunut rennompana lähelle maata. Tässä ensimmäinen liike Tuulikäsistä. Viimeisenä liikkeenä kädet sitten heiluvat leudossa tuulessa, siitä nimi.
Pari kertaa pärskeet tulivat ylhäältä alas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti