29.12.2017

Retriitti uuden alkaessa

Muutos


Olen lopettanut palkkatyöt. 24 vuotta sitä kesti. 21.12 jäin Siuntiosta pois ja joululomalle. Puoli vuotta olin pähkäillyt tuntemuksia, käynyt työpsykologilla – onneksi – ja miettinyt mahdollisuuksia. Firman, eli toiminimen, perustamisessa oli aika lailla tekemistä, uuden blogin perustamisessa samoin. Kuitenkin muutoksen henkinen puoli ja tulevaisuuden epävarmuus vei eniten energiaa. Mikä on paikkani, mikä arvoni, mitkä ovat arvoni olivat tärkeitä kysymyksiä. Vähitellen muistin, että minusta on aina muutos ollut kivaa. Jos elämässä tulee uutta, saa suunnitella, tehdä listoja ja pyyhkiä rivejä yli yksi kerrallaan tehdyiksi.

Oudosti kaikki epävarmuutta koskevat kysymykset pyyhkiytyivät pois 22.12. Valmistelin joulua ja kaikki oli kuin aina ennenkin.

Utön venevajoja, pohjoiseen

Utön kappeli, itään


Olin jo kesällä päättänyt mennä Utöseen Saaristomeren viimeiselle saarelle, Paraisten kaupunkiin (!) kahden työni välissä. Aikoinaan haaveilin 2 – 3 kk vuorotteluvapaasta täällä, mutten päässyt töistä pois. Nyt yrittäjänä saa itse valita. Olen Utössä nyt 10 päivää. Toivon lunta, aurinkoa ja tuulta, kovaa tuulta! Nyt etelän kelit ovat harmaata, pilvistä, lämmintä. Utö on niin ulkomerellä, että ennusteet menevät aina pieleen; pilvet eivät pysy paikallaan ja tuuli tuo valoa ja pärskeitä.

Eteläkärki


Rauhoittumista


Asun Hanna Kovasen, Hannas Horisont, talossa. 5 huonetta ja yhteisinä olohuone ja juuri uudistettu keittiö. Kauppa on auki pari tuntia päivittäin, kelloa minulla ei ole, puhelin on turvallisuuden tähden mukana. Ei aikatauluja, velvollisuuksia, ei välttämättä juttukavereitakaan. Yksin saa pitää omaa retriittiä meren äärellä, vaihtuvia valoja kuvaten. Tänään oli puolipilvistä ja huomiseksi on luvattu aurinkoa. Pilvet väistyvät 04.00. Silloin otan jalustan, valovoimaisen objektiivin ja käyn katsomassa tähtitaivasta! Tuossa on vähän aikataulua…

Laivaväylä, länteenTätä kivipaasia kuvaan aina. Sen jyhkeys kontrastina vaihtuville pilville ja meren kimalluksille vie ajatukseni vanhaan merenkulkuun, turvallisuuteen ja pysyvyyteen.
Pikku-Lumix-kamera otti intervallikuvauksella kuvan minuutissa, neljän tunnin ajan. Kuvan kesto on 2 s, joten koko video kestää reilut 7 minuuttia. Nyt näet, rakas lukija, millaista ulkomerellä on Uutta Vuotta odotellessa. Vaatteet on hyvä olla tuulenpitävät, kun tuuli puhalsi 8 m/s. Riittääkö tämä vai tulisitko itsekin tänne rauhoittumaan?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti